Tee etätöitä poissa kotoa ja säilytä työtehosi

Etätöiden teko on tullut isolle osalle hyvin tutuksi viimeaikoina ja samaten kodin seinät, kun melkein kaikki aika vietetään töissä ja vapaa-ajalla samassa tilassa. Motivaatio ja työnteko saattavat ajan mittaan kärsiä ja työteho laskea. Tästä syystä onkin hyvä pyrkiä tekemään asioita, joiden ansiosta kodin seinät eivät tunnu kaatuvan päälle. 

Voit kokeilla erilaisia metodeja joiden avulla saat virkistyttyä itseäsi ja olotilaasi ilman erillistä lomaa työstä. Siitä voi olla suuri apu varsinkin jos et ole polttanut itseäsi loppuun ja olosi ei varsinaisesti ole stressaantunut, vaan ongelma on lähinnä juuri motivaatiossa.

Lähde joksikin aikaa mökille tai hotelliin

Miltä kuulostaisi viikko täysihoidossa hotellissa muiden hoitaessa ruoanlaiton, siivouksen, petaamisen ja vaikka pyykkien hoitamisen? Moni laadukas hotelli Helsingin keskustassa onkin helposti saavutettavissa ja tarjoaa rentoutumisen ja etätyön kannalta varsin laadukkaat ja sujuvat palvelut, joiden ansiosta voit tehdä päivän rauhassa etätöitä ja sen jälkeen esimerkiksi mennä valmiiseen pöytään ravintolaan. Viikon tai vaikka pidemmän aikaa etätöiden tekeminen muualla kuin kotona voi tuoda kauan kaivattua buustia työskentelyyn. 

Onko sinulla mahdollisuutta käyttää mökkiä? Jos ei, entä vuokrata sellainen? Mökillä ollessa joudut tottakai tekemään isomman osan asioista itse, mutta vastaavasti voit olla paremmin omissa oloissasi ja saat muutakin puuhasteltavaa, kuten ruoanlaitto ja siivoaminen, sekä ulkoilu ja mahdollisuuksien mukaan uiminen ja saunominen.

Onko perheelläsi mahdollista lähteä joksikin aikaa muualle?

Jos et itse voi lähteä kotoa joksikin aikaa, olisiko mahdollista järjestää rauhaa töiden tekoon niin että perheesi lähtee vähäksi aikaa muualle? Näin voisit saada kaivattua rauhaa töiden tekoon ja mahdollisesti hengähdyshetken, jonka ansiosta työtehosi saattaa olla jatkossa vähän parempi. Tätä keinoa voi onneksi toistaa aina tasaisin väliajoin, silloin kun se tuntuu hyvältä vaihtoehdolta.