Läppäri vai kännykkä?

Teknologian kehittyessä nykypäivän kännykät ovat oikeastaan yhtä tehokkaita kuin tietokoneet! Jossain vaiheessa saattaa olla, että sinun pitää valita työtietokoneen ja työpuhelimen välillä, kumman valitsisit?

Vaikka teknillisesti molemmat ovat kannettavia älylaitteita, tarpeittesi mukaan, yksi saattaa olla hyödyllisempi kuin toinen. Kännykällä on tietenkin helpompi viestitellä on-the-go sekä soittaa ja vastaanottaa puheluita. Niissä on myös yleensä oma datapaketti, kun taas läppäri täytyy yhdistää wifiin tai kaapeliin internettiä varten. Kännykässä on lisäksi parempi akunkesto, jopa 20 tuntia, kun läppärit kestävät yleensä alle kymmenen tuntia. Toisaalta läppärit ovat tehokkaampia, pyörittäen helposti useampaa ohjelmaa samaan aikaan, ja isommalla näytöllä sekä näppäimistöllä on mukavampi kirjoittaa. Bluetooth yhteyden ja lisävarusteiden kanssa voi kännykälläkin olla näppäimistö ja hiiri, ja näytön voi heijastaa langattomasti, vaikka TV ruudulle. Päätökseesi vaikuttaa myös se, että pidätkö hiiren käytöstä vai käytätkö mieluummin kosketusnäyttöä.

Jos sinulla on käytettävissä myös pöytätietokone työpaikallasi ja vietät suurimman osan ajastasi siellä, ei läppäri välttämättä ole tarpeen. Kännykällä voit pitää helposti yhteyttä ja tehdä muistiinpanoja, kun olet poissa koneeltasi. Jos matkustat paljon, mutta työhösi liittyy enimmäkseen yhteydenpitoa ja kirjoittamista voisi hyvä vaihtoehto olla tabletti Bluetooth näppäimistön kera. Tämä ei ole yhtä tehokas kuin tietokone, joten esimerkiksi videoiden editointi saattaa olla vaikeampaa, mutta sillä on helpompi työskennellä pidemmän päälle kuin kännykällä. Tableteissa on myös se hyvä puoli, että niihin voi lisätä SIM-kortin, joten niitä ei tarvitse yhdistää ulkoiseen WIFIin. Jos työskentelet usein poissa toimistoltasi tai tiimeissä ja käytät erinäisiä ohjelmistoja työtä varten, on läppäri tarpeen. 

Lopuksi valintaan vaikuttaa tietysti hinta. Jopa korkeimmanlaatuiset älypuhelimet ovat tuskin keskiverto läppärin hintaisia, ja tabletit kulkevat jossain näiden kahden välillä. Joten jos sinulla on rahat tiukalla, on kännykkä tai tabletti viisain valinta.