Katkaise työpäivä brunssilla

Arki painaa monella meillä ja monesti lasten harrastukset työpäivän jälkeen ja omat harrastuksen sen päälle kuluttavat ja väsyttävät. Välillä työpäivät venyvät ja aikaa ei vaan jää valmisteluihin tai ruoanlaittoon. Aamut on aloitettava ajoissa, jotta ehtii tehdä kaikki työt. Voi kuulostaa tutulta ja yleensä aamulla ehtii juomaan yhden kupin kahvia ja ottamaan jotain nopeaa suuhunpantavaa. Ravinto, lepo ja tauot ovat kuitenkin tärkeitä asioita kun puhutaan jaksamisesta ja sen takia voi olla hyvä varat itselleen jokin hetki päivästä, milloin ottaa aikaa itselleen ja tankkaa kunnolla, jotta jaksaa taas työskennellä. Tämän toteuttamiseen voi hyödyntää pätevää keksintöä nimeltä Brunssi. Mitä se on ja mistä sellaisia saa?

 

Brunssi tulee englannin kielen sanoista breakfast and lunch, joista muodostuu Bruch. Brunssi on siis yksinkertaisesti aamiaisen ja lounaan yhdistelmä ja se nautitaan myöhemmin kuin aamiainen mutta hieman aikaisemmin kuin lounas. Yleensä brunssi aloitetaan kello 11-12 ja se voi joskus kestää jopa kello 15 asti. Alunperin se on tarkoitettu niin sanotuksi pyhä aamiaiseksi, joka nautitaan sunnuntaina tai pyhinä ja sen juuret ovat Amerikassa. Brunssi on kuitenkin kehittynyt nykypäivän muotoon ja sitä saa myös viikonloppujen ulkopuolella arkena. Tällainen brunssi on varmasti rentouttava kokemus, joka kannattaa nauttia joskus töiden lomassa ja ottaa pieni irtiotto arjen aherruksesta vaikka koko työporukan kesken.

Hyvän brunssin voi nauttia monissa eri paikoissa ja se on myös levinnyt ympäri Suomea eri ravintoloihin. Helsingissä hyvä brunssi löytyy vaikka lillarobertsista. Tällaiseen brunssiin sisältyy muun muassa kattava valikoima erilaisia salaatteja, kasviksia ja leipiä sekä leivonnaisia. Lämmintä ruokaa kuten kananmunat, pekonit ja Ratatouille. Jälkiruoaksi on hedelmiä, kakkuja ja herkkuja sekä juomana mehuja, teetä ja kahvia. Joskus on tapana myös brunssilla nauttia kuohuviiniä ja varsinkin viikonloppuisin.