Suunnittelu auttaa jaksamaan paremmin

Yhä kiireisempi arki voi olla monelle meistä todella stressaavaa ja stressistä voi olla vaikea päästä eroon. Yleensä asiat myös kertyvät, koska työt eivät vähene ja pahimmassa tapauksessa töitä on jatkettava jatkuvasti töiden jälkeen myös kotona. Tällaisesta kierteestä on mahdollista päästä eroon, jos ottaa käyttöön suunnittelu ja paremman ajanhallinnan. Käymme seuraavassa läpi, miten voit suunnitella paremmin työpäiväsi, jotta jää aikaa muuhunkin.

Kaikkein tärkeintä on suunnitella omaa työtään. Tämä ei tarkoita, että ajatellaan, mitä tullaan tekemään viikon aikana. Se on osa sitä mutta kunnon suunnittelussa on kyse yksittäise päivän jakamisesta pieniin palasiin ja kaikkien töiden järkevää aikatauluttamista koko päivän ajaksi. Jos päiväsi kuluu pääosin palavereissa on syytä alkaa täyttämään kalenteria tulevaisuuteen, jotta sinne saa myös aikaa työnteolle. Suunnittele siis ensin itsellesi työaikaa, jonka varaat omasta kalenterista valmiiksi. Monet nykyaikaiset työkalut auttavat keskeytyksettömän työajan suunnittelussa. Näitä ovat esimerkiksi Microsoftin monet uudet Teams työkalut. Kun olet suunnitellut itsellesi työaikaa, voit alkaa tekemään tarkempaa suunnittelua päivän osalle. 

Monesti ajatustyötä vaativat askareet kannattaa suunnitella aamupäivään, jolloin on kaikkein virkeimmillään tekemään työtä aivoilla. Muut aktiviteetit ja ei niin raskasta ajattelua vaativat työt voi aikatauluttaa iltapäivälle. Vaikeinta suunnittelussa on toteutus ja suunnitelmasta kiinni pitäminen. Tämän takia suunnitelman lisäksi, kannattaa asettaa myös tavoitteita, joita tulee suorittaa päivän aikana. Tämä voi olla sähköpostien luokittelua kaikkein kiireisimpinä, jotka pitää saada tehtyä päivän aikana ja muiden luokittelua viikon muille päiville. Tämän jälkeen voit myös lisätä tavoitteita projekteille laskemalla niille tarvittavan ajan ja jakamalla sen päiville. Tällä tavalla saat tavoitteet myös suuremmille projekteille. Kun olet suunnittelun kautta saanut itsellesi lisää vapaa-aikaa, lisää kalenteriisi viikonloppuloma ja varaa glo hotels verkkosivuilta huone itsellesi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *