Uusi vuosi, uudet alut

Vuoden vaihde tuo tullessaan lupauksen uusista aluista. Kun kalenteri pyörähtää tammikuulle, tuntuu kuin edessä olisi puhdas pöytä: edellisen vuoden projektit päättyvät ja uudet alkavat. Vanhat virheet ja epäonnistuneet yritykset pyyhkiytyvät pois ja kaikki on avointa muutokselle. Tästä uuden alun tunteesta kannattaakin ottaa kaikki irti, sillä uusi vuosi on tunnetusti korkean motivaation aikaa. Kun motivaatio on korkealla, on omat tavoitteet helpompi saavuttaa.
Vuoden vaihtuessa on hyvä ottaa hetki itselle ja pysähtyä pohtimaan kulunutta vuotta. Mitä kaikkea on tapahtunut? Mihin kaikkeen olet voinut vaikuttaa, mikä kaikki on tapahtunut sinusta huolimatta? Jäitkö kaipaamaan jotakin, mikä ei lopulta tapahtunutkaan? Tapahtuiko kaikki, mistä haaveilit? Usein, kun vuotta katsoo taaksepäin voi huomata, että moni sellainen asia tapahtui, joista haaveili – usein kuitenkin eri tavalla, mitä oli odottanut.
Seuraavaksi on hyvä suunnata katse tulevaan vuoteen. Pöytä on nyt puhdas, mutta millaisia teemoja, tavoitteita ja päämääriä haluaisit sille vuoden aikana koota? Toiset puhuvat uuden vuoden lupauksista mutta yhtä hyvin voit määritellä tulevalle vuodelle vaikkapa teeman, johon haluat keskittyä. Teema voi olla ihmissuhteet ja niiden parantaminen, työelämä, itsetunto tai oma aika. Voit toivoa vaikka löytäväsi uuden työpaikan, rauhan itsesi kanssa tai voivasi panostaa läheiseen ihmissuhteesen.
Kun suuri kuva on piirretty, on hyvä keskittyä yksityiskohtiin ja konkretiaan. Millä keinoilla voit joka päivä edetä kohti suurta haavetta tai tavoitettasi? Jos teemanasi on lepo, mieti, millä konkreettisilla askelilla voit edetä kohti lepoa ja sen lisäämistä elämääsi. Uusi masku sänky, toimiva iltarutiini ja meditaatio toimivat konkretian tasolla mutta edistävät tavoitteen saavuttamista joka päivä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *