Tartu hetkeen

Lehdistä ja elämätaito-oppaista saa usein lukea kehotuksia siitä, kuinka olisi tärkeää tarttua hetkeen: unohtaa hetkeksi menneisyyden murehtiminen tai tulevaisuuden stressaaminen, nauttia elämästä sellaisenaan ja antaa hetken viedä. Usein koemme, että elämämme on niin kiireistä, ettei meillä ole edes mahdollisuutta rauhoittua hetkeksi vain kokemaan maailmaa ympärillämme. Tässä postauksessa jaan vinkkejä siihen, miten juuri sinä voit tarttua hetkeen!

1. Vastaa useammin “kyllä” kutsuihin

Tämän tärkeän asian opin viime kesänä Bulgarian matkallani. Kadulla kulkiessani kaksi vanhaa herraa pysäyttivät minut keskellä kirkasta päivää ja pyysivät mukaansa katutanssiesitykseen. Nämä arvokkaat herrat etsivät osallistujia tanssiesitykseensä ja vastasin kutsuun kyllä – uskokaa tai älkää! Lopulta kyseessä oli ikumuistoinen heilutushetki

2. Uskalla hölmöillä

Toisinaan on tärkeää sanoa itselleen: “mitä sitten” ja tehdä hölmöjä asioita selkä suorana ja häpeilemättä. Liian usein mietimme, miltä näytämme ja mitä ihmiset meistä ajattelevat. Eräänä päivänä olin unohtanut taskuuni naamiaisista muovisen koirannenän ja löysin sen kesken illanviettoa ystävien kesken. Hetkeäkään aikailematta laitoin koirannenän ylleni ja käytin sitä koko illan – muiden kummeksuvia katseita miettimättä.

3. Seuraa vaistojasi

Eräänä päivänä selailin kännykkääni ja näin mainoksen hotellit helsinki alueella ja hyvästä tarjouksesta, johon olin oikeutettu. Varasin hotellihuoneen itselleni siltä istumalta ja matkustin Helsinkiin viettämään staycationin aivan yksin ja hetkeäkään harkitsematta. Viikonloppu oli antoisa: kiertelin museoissa, inspiroiduin kirjoittamaan omaa self help -opastani ja jutustelin tuntemattomille ihmisille raitiovaunussa. Laatuaikaa oman itsen kanssa, mikä olisikaan sen parempaa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *