Laadukas ruoka auttaa jaksamaan

Tunnetko itsesi väsyneeksi työpäivän aikana ja sen jälkeen. Väsymys voi johtua jostain sairaudesta mutta melko usein kuitenkin juurisyynä väsymykseen on vääränlainen ruoka, jota syömme päivittäin. Laadukas ruoka on tärkeää terveydelle sekä jaksamiselle. Mitä siis kannattaa varmistaa päivittäisen ruokavalion osalta?

Varmista oikea lautasmalli

Monta kertaa päivittäinen ateriointimme koostuu valmisruoista ja välipaloista sekä mistä milloinkin. On erittäin tärkeä pitää päivittäisten aterioiden oikea lautasmalli kunnossa. Sen avulla voi varmistaa, että saa riittävästi hyvää ja laadukasta ravintoa, joka aterialla. Pääaterioiden lounaan ja päivällisen osalta on hyvä seurata tarkoin oikeaa lautasmallia. Oikea lautasmalli koostuu siitä, että puolet lautasesta on kasviksia tai vihanneksia. Yksi neljäsosa on hiilihydraatteja eli peruna, pasta tai riisi. Viimeinen neljännes on varattu lihalle, kalalle tai muulle proteiinipitoiselle ruoalle. Seuraamalla tätä mallia kahdella pääaterialla, pystyt varmistamaan, että saat riittävästi oikeanlaista energiaa päivän mittaan.

Tee itse ruokasi

Kun valmistat itse ruoan alusta asti varmistat, että saat käyttöösi aina kaikkein laadukkaimpia raaka-aineita. Monesti kauppojen puolivalmisteissa on paljon sokeria tai muita lisäaineita, jotka eivät ole hyväksi terveydelle suurina annoksina. Tämän takia, kun valmistat ruoan alusta asti itse saat varmasti oikean määrän oikeanlaista ruokaa.

Ruoan valmistaminen on myös hauskaa puuhaa ja kotona illallisen valmistaminen ja pöydän kattaminen kunnolla on myös tärkeä hetki koko perheelle. Kun valmistat ruokaa itse kotona, säästät myös rahaa ja rahaa jää vaikka käytettäväksi kauniisiin design astioihin. Makujakauppa.fi verkkokaupasta löydät kaiken tarvittavan ruoanlaittoon ja kattaukseen. Kotiin kannattaa myös hankkia säilytysastioita, joissa ylimääräinen ruoka lähtee helposti mukaan seuraavan päivän lounaaksi tai säilyy seuraavaan päivään illallista varten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *