Yllätä työkaverisi grillijuhlilla

Kesä koittaa ja lomat pyörähtävät käyntiin. Vaikka onkin ihanaa olla hetki pois työpaikalta, voi mukavia kollegoja tulla loman aikana ikävä. Siksi voi olla hyvä idea lämmittää grilli, kutsua paikalle kollegat ja viettää mukava ilta työkavereiden kanssa. 

Kun olet aikeissa järjestää grillijuhlat, kannattaa seuraavia asioita suunnitella hieman etukäteen:

Mitä aiot tarjoilla? Hyvin suunniteltu ruokalista johtaa siihen, että grillijuhlasi on menestys. Suunnittele siis etukäteen, mitä aiot grillata ja mitä niiden kanssa tarjota. Ota huomioon eri ruokavaliot ja allergiat, jotta kenenkään ilta ei pääty tyhjin vatsoin tai pettymykseen. Internetistä löytyy runsaasti vinkkejä erilaisiin vartaisiin, herkullisiin marinaideihin ja kasvisruokiin, joita grillissä voi valmistaa. Kun kokeilet uusia reseptejä, kannattaa niitä testata etukäteen tai varautua plan b:llä, jos annos h-hetkellä epäonnistuu, kun vieraat jo kolkuttavat ovella.

Tarvitsetko apukäsiä? Isoa juhlaa suunnitellessa apu on usein tarpeen. Ruuan valmistelu, grillaus, tarjoilu ja siivoaminen vievät paljon aikaa, etkä taatusti halua hyöriä yksin kuumana pauhaavan grillin äärellä silloin kun muut siemailevat drinkkejä katoksen varjossa. Pyydä siis rohkeasti apua. Rahalla ja herkuilla voi lahjoa perheen nuorison tai nuoria serkkuja. Voit myös järjestää juhlat nyyttärimeiningillä kokonaan tai osin, jolloin jokainen osallistuja tuo esimerkiksi erilaisen jälkiruuan. 

Viihtyvätkö vieraasi? Ensisijaisen tärkeää on muistaa varmistaa, että jokainen vieras mahtuu istumaan ulos. Varaa siis erilaisia istuimia, tuoleja, aurinkotuoleja, riippumatto, puutarharyhmä… Helteisenä päivänä myös varjoa tulee olla tarjolla, jotta kukaan ei kärsi auringonpistoksesta. Alkoholin lisäksi kannattaa muistaa tarjoilla runsaasti vettä ja muuta raikasta virvoketta, jotta keho ei kuivu liiaksi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *