Muista pysyä ruodussa työmatkoilla

Työmatkoilla tulee monesti toimittua päinvastoin kuin normaalissa arjessa. On kuitenkin hyvin tärkeää pitää normaali terveellinen rytmi myös työmatkoilla. Työmatkat ovat monesti hyvin kuluttavia, koska ensin joudutaan matkustamaan pitkän aikaa ja sen jälkeen matkan päälle vielä työskennellään. Työmatkalla ei myöskään välttämättä tehdä muuta kuin töitä, joiden jälkeen siirrytään ravintolaan syömään ja sieltä hotellihuoneeseen nukkumaan. Tämä voi pidemmän päälle olla hyvinkin epäterveellistä. Muista siis ainakin huomioida seuraavat asiat, jos matkustat paljon työn puolesta.

Monelle työmatkaajalle hotellihuoneet tulevat tutuiksi ja samoin hotelliaamiainen. Hotelliaamiainen on kuitenkin yksi hyvä puoli hotellissa asumiselle. Tämä on kuitenkin vain päivän yksi ateria ja monesti iltaisin tulee lähdettyä paikalliseen ravintolaan nauttimaan ruokaa ja juomaa. Tämä voi pidemmän päälle olla niin kallista kuin epäterveellistäkin. 

Jos matkustat paljon samaan kohteeseen, suosittelen hankkimaan hotellin sijaan asuntohotellin. Asuntohotellit tarjoavat vaihtoehtoisen huoneen, jossa voi helposti vaikka kokata omat ateriat ja silloin normaalin terveellisen arkiruoan tekeminen onnistuu. Tämä säästää rahaa sekä on huomattavasti parempi vaihtoehto pidemmän päälle.

Yritä löytää myös työmatkaltasi paikka, jossa voit harrastaa jotain urheilua. Työmatkoilla pitkät päivät ovat työtä täynnä ja töiden jälkeen on tärkeää päästä rentoutumaan ja unohtamaan työpäivän paineet. Se onnistuu kun hankit harrastuksen ja otat itsellesi aikaa tehdä jotakin muuta. Älä myöskään unohda sosiaalista elämää ja siksi on hyvä sopia toisten työkavereiden kanssa yhteistä tekemistä vapaa-ajalla.

Pidä myös huolta siitä, että varaat aikaa matkustamiselle. Matkustaminen on hyvä tehdä työpäivän aikana. Jos aina matkustaa työpäivän jälkeen, tulee helposti tehtyä viikon aikana todella paljon ylimääräistä ja omaa vapaa-aikaa perheen kanssa jää paljon vähemmän. Elämisen tasapaino on tärkeää myös matkustaessa, joten älä tingi siitä niin jaksat paremmin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *