Kouluta itseäsi eteenpäin

Elämä ja yrittäminen on yhtä oppimista mutta aina ei kannata mennä elämänkoulun mukana ja odottaa, että elämä opettaa. Välillä voi olla ihan hyvä ja mukava lähteä nostamaan omaa osaamista opiskelemalla kursseilla, koulutuksissa tai seminaareissa. 

Opiskelu Suomessa on helppoa ja kuka vain voi hakeutua kouluun oli se ammattikorkeakoulu tai yliopisto. Meille suomalaisille se on ilmaista ja tätä mahdollisuutta kannattaa hyödyntää. On hyvä ajatella, minkälaista osaamista tarvitaan ja sen jälkeen voi hakeutua oppilaaksi esimerkiksi avoimeen yliopistoon. Oppilaana voi alkaa opiskelemaan tiettyä opintopolkua seuraten oman kiinnostavan alan asioita. Lisäksi voi osallistu yliopiston seimnaareihin, jotka tarjoavat kiinnostavan väylän oppimiselle. Seminaarit tarjoavat mielenkiintoisen tavan päästä osallistumaan saman alan osaajien kanssa. Seminaareja järjestävät yleensä yliopistot ja ne ovat tästä maailmasta lähtöisin mutta seminaarit ovat laajentuneet myös muille aloille ja yritysmaailmaan. Varaa hotelli Helsinkiin ja lähde tutustumaan paikalliseen seminaari tarjontaan.

Koulutusta on myös tarjolla muuallakin kuin pelkästään yliopistossa. Meillä on hyvät ammattikorkeakoulut sekä myös aikuisopistot. Tämän takia ei kannata miettiä sitä, että ei ole mahdollisuutta oppia käyttämään tietokonetta paremmin ja itseopiskeluun ei ole aikaa. Nykyään voi helposti etsiä verkosta lähimmän aikuisopiston tietokoneen tai ohjelmiston käyttöä opetettavan kurssin, listautua oppilaaksi ja alkaa oppimaan. Monet kurssit järjestetään iltaisin, joten niihin on helppo osallistua työpäivän jälkeen. On tärkeää pysyä mukana kehityksessä, joka nuorille tulee automaattisesti mutta vanhemmat joutuvat näkemään vaivaa oppimisen eteen. Siksi kannattaa hyödyntää myös monet oppimismahdollisuudet, mitä meillä Suomessa on saatavilla. 

Verkko tarjoaa myös ilmaista materiaalia ja monia verkkokursseja löytyy erilaisista palveluista. Voit helposti seurata opetusvideoita youtube palvelusta tai muista vastaavista alustoista. Tämä on myös helppo tapa lisätä omaa osaamista ja oppia nopeasti erilaisia taitoja, joita alan ammattilaiset opettavat omilla videokanavillaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *