Vaihda vapaalle

Etätyön ympärillä pyörivä arki on jo meille tuttua. Harva enää jaksaa naureskella, jos kollega osallistuu pyjamahousuissa etäpalaveriin tai potea huonoa omaatuntoa, jos kesken työpäivää tekee kotitöitä. Yksi asia, joka yhä kuitenkin vaikuttaa työssä jaksamiseemme on se, että kotona työskentely ei erota työ- ja vapaa-aikaa tarpeeksi tehokkaasti. Kun toimisto sijaitsee makuuhuoneen pöydän ääressä tai jopa ruokapöydän ääressä, ovat työasiat aina läsnä ja mielessä, vaikka tietokoneen sulkisikin visusti työpäivän päätteeksi.

Jo pienet asiat voivat vaikuttaa oloosi. Toisinaan jo pelkästään vaatteiden vaihtaminen tekee paljon: vaihda työpäivän ajaksi yllesi sellaiset vaatteet, joissa yleensäkin toimistolla vietät aikaa. Olo voi olla epämukava ja voit kyseenalaistaa, miksi kotona pitäisi kärsiä farkuissa ja jakussa. Kun työpäivän päätteeksi saat vaihtaa mukavat kotivaatteet yllesi ymmärrät, että pelkällä vaatteiden vaihtamisella voi muuttaa omaa olotila huomattavasti.

Työpäivän jälkeen olisi hyvä lähteä heti pois kodista. Olipa määränpääsi sitten kauppareissu tai koiranulkoilutus, kannattaa ulos lähteä pian. Löysin etätyöaikana hauskan idea internetistä, kun tuttavani kertoi käyvänsä koiranulkoilutuslenkeillä ilman koiraa – säännölliset happihyppelyt parin tunnin välein eivät ole pahitteeksi, vaikka ei koiraa olisikaan huolehdittavana. Tätä ideaa kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Joskus isompi maisemanvaihdos on paikallaan. Ota silloin suunnaksi kaupunki, joka on sinulle vielä vieras mutta jonka tiedät kiinnostavaksi. Yksi tai kaksi yötä hotellissa, kaupungin museoiden ja näyttelyiden koluaminen, ostoskeskuksissa pyöriminen ja tietenkin maittava illallinen huippuravintolassa on avain arjen unohtamiseen. Tsekkaa hotellit helsinki, Oulun ja Tampereen alueella ja löydä oma pakopaikkasi arjesta!

Olen itse testannut kaikkia näitä vinkkejä ja todennut ne hyviksi! Ota testiin omaan elämääsi sopiva vinkki ja kokeile, onko niistä apua arjessasi.