Etätyö antaa vapauksia

Elämme suuressa murroksessa ja etätyöt ovat tulleet jäädäkseen. Monelle työntekijälle on avautunut mahdollisuus suorittaa töitä muualla kuin toimistolla. Tämä on myös aiheuttanut ongelmia kun ihmiset ovat jämähtäneet koteihinsa ja kaikki sosiaalinen kanssakäyminen on jäänyt pois. Etätyö on kuitenkin mahdollisuus ja sitä ei kannata ajatella niin kapeasti, että sitä voisi tehdä pelkästää kotoa käsin. Käymme tässä läpi erilaisia paikkoja, jossa voi tehdä etätyötä ja muuttaa oma työskentelypaikka paremmaksi.

Yksi hauska tapa voi olla ja tehdä staycation helsinkiin ja varata huone hotellista. Voi olla ihana tehdä muutama päivä töitä hotellista käsin, jossa aamulla pääsee valmiiseen aamupalapöytään ja hotellien oleskelutiloissa voi työskennellä rauhassa omaan huoneen lisäksi. Hotelleja voi käyttää päivittäin työntekoon ilman yöpymistäkin.

Toisaalta oman liikkuvan toimiston voi kesällä laittaa pystyy asuntovaunuun tai asuntoautoon. Tällä tavalla työpäivän jälkeen voi halutessaan siirtyä toiseen paikkaan työskentelemään ja nauttimaan vaikka luonnosta työpäivän jälkeen. Matkailua voi tietenkin tehdä myös vesillä. Mikä sen hienompaa kuin istua palaverissa, jossain kauniissa luonnonsatamassa ja pulahtaa tauolla raikkaaseen veteen uimaan.

Palaverien aikana voi myös lähteä kävelylle, jos oma osuus ei vaadi esitysten pyörittely ja jos pelkällä keskustelulla pärjää. Kaikkein parasta samalla kunto kohoaa ja energiaa tulee loppupäivään huimasti lisää. 

Kaikkein villeimmät etätyömahdollisuudet ovat tietenkin ulkomailla mutta silloin kannattaa ottaa selvää, mitä vaikutuksia ulkomailla työskentelyllä on verotukseen ja muihin asioihin. Kaikki työnantajat eivät katso hyvällä, jos työntekijä on ulkomailla tekemässä työtä monen tuhanne kilometrin päässä sijaitsevaan Suomeen.

Oli oma etätyöpaikkasi mikä vain, kannattaa olla luova ja älä ainakaan jää omaan kotitoimistoon koko ajaksi paikalleen. Tarvitsemme sosiaalista elämää ja vaihtelua myös työympäristöön, jotta jaksamme paremmin. Jos se ei sovi sinulle, silloin voimme suositella toimistolle paluuta.