Arjen luksusta

Kun teemme töitä kotoa, on ehdottoman tärkeää muistaa tuoda omaan arkeen pientä luksusta. Koska etätyö vaatii enemmän aikataulusta ja rutiinien noudattamista kuin toimistossa tehtävä työ, tulee itseä myös muistaa palkita säännöllisesti erilaisilla palkinnoilla. Rutiinit myös pysyvät yllä tehokkaammin, kun tietää, että niistä palkitaan. Tässä postauksessa jaan joitakin vinkkejä siihen, miten itseään voi palkita pienillä arjen luksusteoilla.

Jos olet kahvin ystävä, on kahvinkeitto yksi helpoimmista ja nautinnollisimmista tavoista hemmotella itseään. Hanki itsellesi hyvä perkolaattori, jolla saat valmistettua laadukasta ja hyvää kahvia. Voit myös jauhaa kahvipavut itse, jolloin pääset tuoksuttelemaan kahvipapujen tuoksua jo ennen maistamista. Jos käytät maitoa, voit vaahdottaa sen kahvia varten maidon vaahdottamiseen suunnitellulla paristokäyttöisellä laitteella tai verkkovirtaan kytkettävällä masiinalla. Vaahdotettu maito tuo kahviin pehmeyttä ja maitovaahto antaa mukavaa juomatuntumaa. Tarjoile kahvi kauniisti vaikkapa Marimekon astioista, joita löydät verkkokaupoista, esimerkiksi makujakauppa.fi.

Rauhoita iltasi rentoutumista varten. Vältä älylaitteiden käyttämistä vähintään tunti ennen nukahtamista ja anna mielesi rauhoittua esimerkiksi iltakävelyn, teekupposen tai lukemisen parissa. Voit myös yhdistää iltakävelyn äänikirjan kuuntelemiseen. Tällöin kehosi saa rauhallista liikettä ja mielesi voi rauhoittua kirjan äärellä. Kävelyltä palattuasi voit keittää kupillisen rauhoittavaa kamomillateetä ja istua hetkeksi venytelemään tai meditoimaan. Kun teet tietoisia rentoutumisharjoituksia, mielesi päästä irti päivän kiireistä ja loputtomista ärsykkeistä. Tämä takaa sinne palauttavat ja syvät yöunet.

Kokeile myös erilaisten aikuisten värityskirjojen ja muiden oppaiden käyttämistä pienenä hemmottelukeinona. Jos pidät listojen tekemisestä, hanki kirja, johon listataan ohjeiden mukaan esimerkiksi aiheita, joista on kiitollinen. Tällaiset listaukset maadoittavat sinut hetkeksi ja on taas mukava palata työn äärelle.