Vältä mokat työmatkoilla

Minulla on kokemusta työskentelystä ympäri maailmaa mobiililaitteiden ja verkkokauppojen parissa. Työni on mahdollistanut minulle paljon erilaisia ikimuistoisia kokemuksia niin Euroopassa, Aasiassa kuin Amerikassa ja olen kiitollinen siitä, että olen voinut yhdistää työn ja matkailun. Tässä artikkelissa jaan omia kokemuksiani työmatkojen hyvistä ja huonoista puolista. Toivon, että tämä artikkeli auttaa sinua saamaan kaiken irti työmatkoista ja toisaalta välttämään pahimmat mokat ja sattumukset, joita ensikertalaiselle voi työmatkalla käydä.

Ehkä tärkeintä minne tahansa kauemmas matkatessa on pysyä kartalla kohdemaan ajasta. Viritä rannekellosi oikeaan aikaan jo koneessa ja tarkista, että älylaitteidesi kellot ovat siirtyneet oikeaan aikaan. Mikään ei ole nolompaa, kuin päivän ensimmäisestä kokouksesta myöhästyminen vain siksi, että on unohtanut siirtää kellot kohdemaan aikaan ja nukkunut pommiin.

Työmatkoilla on usein tarve näyttää edustavalta ja pukeutua hyvin. Vaatekaappi, joka mahtuu matkalaukkuun on kätevä, kun suunnittelet asut etukäteen ja käytät selkeää väripakettia. Tällöin kaikki vaatteet sopivat yhteen ja voit luottaa siihen, että olet aina huoliteltu ja siisti. Vaatteet ryppyyntyvät helposti, mutta monista hotelleista löytyy usein silitysmahdollisuus.

Huolehdi siitä, että muistat syödä hyvin, olit sitten millä mantereella tahansa. Esimerkiksi moni ravintola helsingissä, Tukholmassa, New Yorkissa ja muissa suurissa kaupungeissa on auki myöhään tai jopa läpi yön, jolloin voit nauttia kunnon aterian keskellä yötä. Välipaloja on hyvä pitää mukana matkustaessa: hedelmät, pähkinät ja välipalapatukat kulkevat mukana helposti ja niillä saa nopeasti tankattua lisää energiaa.

Muista kuitenkin, että jokainen on joskus ensimmäistä kertaa työmatkalla, eikä kaikkiin koettelemuksiin voi eikä kannata varautua. Työmatkatkinvoi ottaa reissukokemuksina, joista jää hauskoja muistoja jaettaviksi työkavereille ja perheille.